Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Faanyagok az építőiparban képes leírás - Fa anyagok, fa építészet.tlap.hu
részletek »

Faanyagok az építőiparban - Fa anyagok, fa építészet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: faanyag.tlap.hu » Faanyagok az építőiparban
Keresés
Találatok száma - 7 db
Borovi fenyő

Borovi fenyő

Az erdeifenyő (Pinus sylvestris) a Pinus (fenyő vagy hosszútűs fenyő) nemzetségbe tartozó faj, az egyik legellenállóbb és legigénytelenebb fenyő. Fáját borovi fenyő néven a bútoriparban és a papíriparban hasznosítják. Mivel fája nagyon gyantás, tehát nagyon tartós is, ami értékes fenyő faanyaggá teszi. Alakját átnedvesedve és kiszáradva is jól tartja. Karácsonyfaként Magyarországon nem igazán terjedt el; gyantája időnként csöpög.

Borovi fenyő - Szabifa Kft.

Borovi fenyő - Szabifa Kft.

A borovi fenyőből készült termékek az egyedi erezetnek köszönhetően esztétikus, kellemes látványt nyújtanak, ráadásul az idő múlásával a fa megérik és vörösfenyőhöz hasonló színárnyalatot vesz fel. A borovi fenyő gyorsan és jól szárítható, nem vetemedik úgy, mint a lucfenyő. Szálirányban szépen csiszolható. Magas gyantatartalma miatt időjárásálló és tartós.

Bútorok diófából

Bútorok diófából

Igen értékes a kivágott diófa fája, amelyből furnér és parketta készül. Fontos az, hogy a törzset ne a föld felszínén fűrészeljék el, hanem a támasztógyökereket is bontsák ki, és a törzset a fatönkkel együtt emeljék ki. Ez ugyanis a fának az ipari szempontból legértékesebb része; szép erezete és sötétbarna színe miatt az esztergályosmunkáknak is nemes nyersanyaga.

Fenyő fűrészáru

Fenyő fűrészáru

Tisztelt Látogató, Ön a weboldalamon találhat építőipari fenyő fűrészárut különböző méretekben. A kamionos tételű rendeléseket ( 38m3 ) a megrendelő igényei szerinti méretekben szállítjuk a vevő által kért telephelyre. Rendelhető Bramac léc, deszka, palló, gerenda. Lehetőség van hat méter feletti hosszúságú faanyag szállítására is. A megrendelt fenyő fűrészáru egyenes vágású, jó minőségű. A fenyő fűrészárukat igény szerint gyaluljuk is a vevői igényeknek megfelelően. Jöjjön el hozzám és vásároljon jó minőségű fenyő fűrészárut.

Fűrészáru webshop - Alfatelep

Fűrészáru webshop - Alfatelep

Az építkezéshez és belsőépítkezéshez szükséges termékeket keresse az Alfatelepen! A 24 éve működő fatelepen különböző fűrészáru, kerítésépítéshez szükséges faáru, OSB lap és hajópadló is megtalálható. Ezen felül elérhetőek náluk különböző kerítés elemek, tetőfedő és hőszigetelő anyagok - zsindelyek és ásványgyapotok- is. A többek között faanyagkezeléssel, gyalulással és méretre vágással is foglalkozó cég célja, hogy a fatelep teljes körű kiszolgálást tudjon biztosítani a már meglévő, és az új vásárlók részére is.

Tölgyfa - kislexikon

Tölgyfa - kislexikon

300 faja (hazánkban 6, de több fajvegyülék és eltérés) Ausztrália és Afrika kivételével az egész föld hegyein terem, még pedig Ázsiában 148, Amerikában 142, Európában 20-24. Afrikának nincs külön tölgye, csak néhány dél-európai terem az északi részén. Kérge repedezett, levele egynyári vagy örökzöld, emez gyakran nem öblös. Virága egylaki, hím virágja szakadozott barkává egyesül, termővirága rügyforma, de a tetején kibúvó bibeszála a levélrügytől könnyen megkülönbözteti. Termése a makk ellipszoid, tojásdad vagy hosszas, az alját pikkelyes vagy bozontos külsejű makkcsésze takarja. Az amerikai meg a közép-európai tölgyek lombhullatók, a mediterrán vidék, Kis-Ázsia és Perzsia tölgyei többnyire örökzöldek. A bútoriparban előszeretettel használatos fa alapanyag.

Villa-Porta Kft. - gyalult termékek

Villa-Porta Kft. - gyalult termékek

Cégünk fö profilja az általunk forgalmazott termékek (gyalult termékek valamint szárazépítészeti termékek)nagykereskedelmi illetve kiskereskedelmi értékesítése az ország egész területén legyen az kis vagy kamiontétel. Cégünk emelett foglalkozik ácsolatok, tetöszerkezetek komplett kivitelezésével Siófok és 50km es vonzáskörzetében. Ahol a legjobb minőséget a legjobb áron találja meg legyen ön kereskedő kivitelező vagy végfelhasználó. Kiskereskedelmi partnereinknek egyedi árakat és egyedi szállítási feltételeket biztosítunk.

Tuti menü